top of page

Walk and talk er et fullverdig terapi-/coachingtilbud. I en 'walk and talk' møtes vi ute og har hele samtalen mens vi går sammen. Det er flere fordeler med denne samtaleformen; Foruten at naturen i seg selv har en terapeutisk effekt kan det å gå side om side i samme retning være en god «ice breaker». For mange er det lettere å prate om seg selv, og få kontakt med sine emosjoner i mer uformelle omgivelser hvor man ikke sitter ansikt til ansikt. Bevegelse skaper god flyt i samtalen, sorterer tanker på en ny måte og stimulerer til kreativitet og på toppen av det hele frigjøres også dopamin. Dopamin er omtalt som hjernens belønningshormon og er viktig for bevegelse og motivasjon, og spiller i tillegg en rolle i bl.a. hukommelse, oppmerksomhet og læring. Også er det ikke til å stikke under en stol at fokus på viktigheten av å røre på seg er høyaktuelt i dag, da mange av oss alt for ofte sitter stille foran en datamaskin. For å forebygge en rekke sykdommer og plager anbefaler derfor helsedirektoratet oss å være i fysisk aktivitet i minimum 30 min pr dag. I utgangspunktet mener jeg det er viktig å ikke effektivisere alt vi foretar oss ved å gjøre flere ting samtidig, for uansett om vi liker å tro det eller ikke så er det nå en gang sånn at det er tilnærmet umulig å ha fullt fokus på flere aktiviteter samtidig. Allikevel mener jeg at gange og prating er et unntak og at de to aktivitetene kun utfyller hverandre på en god måte.

Det er altså mange fine grunner til å prøve en time med 'walk and talk'. Synes du det høres ut som noe du kunne tenke deg å prøve? Gi det et forsøk. Alternativt kan det gjøres som en kombitime hvor vi f.eks starter med en gåtur og avslutter inne.

 

«Tap for all del ikke lysten til å gå: jeg går meg til det daglige velbefinnende hver dag og går fra enhver sykdom; jeg har gått meg til mine beste tanker og jeg kjenner ingen tanke så tung at man ikke kan gå fra den

(Søren Kirekegaard)

bottom of page